Laden Evenementen
Zoek Evenementen

Evenementen weergave navigatie

Afgelopen Evenementen

Evenementen Lijst navigatie

december 2017

reisverslag Suriname

29/12/2017 @ 20:00 - 23:00
De Korre, Koninklijke Baan 7
De Panne, 8660
Gratis

In de zomer van 2017 zijn Karen, Katrien, Maaike en Eline (bestuurslid bij natuurpunt westkust) op reis geweest naar het tropische Suriname! In deze Zuid-Amerikaanse parel hebben ze veel natuurkracht mogen ontdekken die ze graag met vrienden en geïnteresseerden willen delen, ook Thomas, die er nu een jaar doorbrengt voor zijn doctoraatsonderzoek, zal er die avond bijzijn. Zij willen jullie graag laten proeven van de gezelligheid en het natuurschoon die Suriname te bieden heeft, met een focus op de vogelsoorten…

Meer weten »
januari 2018

Wandeling Ijzermonding

januari 7 @ 10:00 - 12:30
Ijzermonding, Halvemaanstraat
Nieuwpoort,
+ Google Maps

Naar jaarlijkse gewoonte is het de eerste zondag na nieuwjaar tijd voor een frisse wandeling. We starten op de parking aan het einde van de Halvemaanstraat en maken er een wandeling van door het reservaat tot aan de vuurtoren. Via het strand en het permanent wandelpad keren we terug naar de startplaats (max tegen 12u30).

Meer weten »

Algemene vergadering

januari 28 @ 10:00 - 13:00
duinenhuis, Bettystraat 7
Koksijde, 8670
+ Google Maps

Na de algemene vergadering die enkel voor leden van onze vereniging bestemd is, wordt er tijd vrijgemaakt om te toosten op het nieuwe jaar. Tijdens de algemene vergadering wordt gekeken naar wat 2017 ons bracht en een blik vooruit geworpen op wat 2018 voor ons in het verschiet heeft. Voor zij die met de wagen komen, parkeren in de Dorlodotlaan, voor zij die met het openbaar vervoer komen, afstappen t.h.v. Lejeunelaan.

Meer weten »
februari 2018

Natuurbeheer Suikerfabriek Veurne

februari 10 @ 10:00 - 16:00
suikerfabriek – suikertje, brikkerijstraat
veurne, 8630 België
+ Google Maps

Als je ook ‘s middags wil blijven breng je best je boterhammen mee. Voor drank zorgen wij! Laat even weten dat je komt, dan weten we hoeveel materiaal en drank we moeten voorzien, we houden je dan ook op de hoogte van de afspraakplaats want met de werken kan dat nog al eens veranderen: carl.vandenbroeck@gmail.com 0475 220 843

Meer weten »

Bezoek aan de Suikerfabriek-site van Veurne

februari 25 @ 14:00 - 17:00
suikerfabriek – suikertje, brikkerijstraat
veurne, 8630 België
+ Google Maps

Afspraak aan de parking in de Brikkerijstraat. Het is de bedoeling om een kijk te hebben op wat reeds is verwezenlijkt en wat er in de nabije toekomst nog moet veranderen. Norbert zal zeker ook tijd vrijmaken om eventueel overwinterende watervogels te observeren en te beschrijven. Dus een verrekijker en zeker laarzen kunnen van nut zijn. Achteraf is er misschien nog tijd om na te kaarten in ‘t Suikerklontje.

Meer weten »
maart 2018

Zwerfvuilophaaldag – op verschillende plaatsten

maart 17 @ 09:00 - 17:00

Wij hopen in alle gemeenten binnen ons werkingsveld 10 mensen te kunnen sensibiliseren om mee te helpen zwerfvuil te ruimen langs een uitgestippeld traject. Dit initiatief komt uit van het I.V.V.O in samenwerking met de plaatselijke milieudiensten. Duur van de opruimactie +/- 3.00u. Het brengt voor onze kas een leuk bedrag op. Contacteer de hieronder vermelde mensen per gemeente die jullie later uur en plaats van afspraak zullen mededelen. Voor Nieuwpoort: davidluc@skynet.be . Voor Koksijde: walter.wackenier@scarlet.be Voor Veurne: vanholme.lut@telenet.be Voor…

Meer weten »

Bezoek aan de putten van Stuivekenskerke

maart 18 @ 10:00 - 13:00
Stuivekenskerke, kasteelhoevestraat 1
diksmuide, 8600 België
+ Google Maps

We spreken af op de parking aan de Viconiahoeve. Het is reeds een tijd geleden dat we dit gebied bezochten dus wordt dit zeker een leuk terugzien. Dit bezoek gebeurt onder begeleiding van Koen Verschoore en ook hier kunnen laarzen en een verrekijker heel nuttig zijn.

Meer weten »

Jaarlijkse schorrekuis

maart 31 @ 09:00 - 12:00
Ijzermonding, Halvemaanstraat
Nieuwpoort,
+ Google Maps

We starten deze jaarlijks terugkerende activiteit om 09u00 aan de parking op het einde van de Halvemaanstraat. Einde is voorzien om 12u00. Het is de bedoeling om net als de laatste jaren met een grote groep vrijwilligers in een paar uurtjes het reservaat terug op zijn paasbest te brengen. Handschoenen en vuilpikkers zullen voor handen zijn. Warme kledij en stevig schoeisel zijn een must. Breng vrienden en kennissen mee. Organisatie: Walter Wackenier.

Meer weten »
april 2018

Kruiactiviteit ter hoogte van de Schipgatduinen

april 21 @ 09:30
Schipgatduinen

Start om 9u30 aan het Duinenhuis We wapenen ons met enkele krui- en steeknetten en zien water zoal te vangen is. De bijvangst wordt gedetermineerd en terug vrijgelaten, de garnalen awe I ja ...... dat zien we dan wei ! ! ! ! Warme kledij en laarzen zijn zeker aan te raden.

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen