Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Zaterdag 24 november 2018 – Dag van de Natuur

24/11/2018 @ 09:00

Deze activiteit, waarbij we hopen op veel deelnemers, is in samenwerking met ANB (Afd. Natuur en Bos) en de gemeente Koksijde.

Naar jaarlijkse traditie wordt er terug maaisel verwijderd in de Oostvoorduinen. Dit in tegenstelling waarbij verleden jaar een te optimistische visie gedachte speelde dat het beheerplan voor
de Oostvoorduinen reeds dit jaar van start zou zijn gegaan.
Maar wat blijkt: het ontwerp van beheerplan is nog niet goedgekeurd door minister Schauvlieghe. Hierover moet eerst nog een advies worden verleend door de entiteit AVES binnen ANB. ANB hoopt dat het beheer plan tegen het einde van het jaar 2018 zal goedgekeurd worden. Dit betekent nog niet dat het meteen tot uitvoering wordt gebracht, want het plaatsen van omheiningen om begrazingsbeheer mogelijk te maken kost ook voorbereidingswerk {opmaken van bestek) en geld. ANB verwacht dat de uitvoering van het beheer plan voor de Oostvoorduinen-West {niet te verwarren met de Oostvoorduinen-Oost) pas in 2020 zal kunnen plaatsvinden … Dus het wordt nog minstens 2 jaar maaien en afvoeren in afwachting van begrazingsbeheer in de Oostvoorduinen-West. De resultaten van dat jarenlang volgehouden labeur mag echter gezien worden, waarvoor dank aan al jullie enthousiaste vrijwilligers !

We starten om 09h00 tot einde van de werken { +/- 15h30 ). ’s Middags is er mogelijkheid om een broodje en
drankje te nuttigen. Uiteraard is men niet verplicht om de ganse tijdsduur aanwezig te zijn. Heb je enkele
uurtjes vrij, kom gerust af.

Kom je? Breng gerust vrienden mee want er is zeker tijd voor een gezellige babbel
en kan je genieten van de pracht van de Oostvoorduinen.

Verzamelplaats: Aan de ingang van de Oostvoorduinen ter hoogte van het kerkhof te Oostduinkerke.

Gegevens

Datum:
24/11/2018
Tijd:
09:00
Evenement Categorieën:
,