Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zaterdag 6 april – Schorreopkuis in de IJzermonding

06/04/2019 @ 09:30 - 12:30

Oproep voor massale deelname.
Het is een jaarlijks weerkerende oproep, toch is het dit jaar meer dan een oproep , neen het is een smeekbede want er ligt heel wat ….
Komt het door de droge zomer 2018 gevolgd door de noodzakelijke regens in de winter 2018/2019?. Het feit is dat het schorrengebied van de IJzermonding er behoorlijk tot zeer vuil bij ligt.
Iedereen die met het gebied vertrouwd is merkt het , ook dit jaar zal er heel wat zwerfvuil te verzamelen zijn. Dus zijn wij ook dit jaar er toe gedwongen om extra aandacht te hebben aan dat probleem en er dan ook effectief iets aan te doen.

Reeds jaren wordt onze oproep voor deelname aan deze actie goed opgevolgd en ligt het reservaat er in de kortste tijd er op zijn paasbest bij .
Maar ook dit jaar hopen we echt dat jullie allen terug present zullen zijn. En onze hoop is ook dat er  misschien  nog meer deelnemers zullen zijn dan verleden jaar .
Dus al wie vorige jaren kwam helpen, nodig dit jaar vrienden en kennissen uit om een, twee tot drie uurtjes mee te komen helpen en te genieten van een uniek stuk natuur.
Het is een enige gelegenheid om eens onbelemmerd door het schorrengebied te stappen, weliswaar gewapend met een zwerfvuilzak maar toch…… enig mooi zeker nadat alle afval is verzameld. En er is zeker ook tijd om samen, vrienden onder elkaar te genieten van aanwezigheid van de …. zeehonden.
Ook zijn er momenteel tot eind april nog afgravingen in het kader van het natuurherstel binnen het vroegere ‘Plan Zeehond ‘. Dus tijdens de opruimactie zullen we het bijna afgewerkte herstel kunnen bekijken.

 

Afspraak: Parking einde Halve-maanstraat . Breng stevig schoeisel en kledij mee, zeker ook vrienden en kennissen en vooral een positief gedachtegoed. We hopen terug te kunnen genieten van warme soep via Stadsdienst Nieuwpoort.

Deze activiteit is georganiseerd door Afd. Westkust i.s.m. Stad Nieuwpoort en ANB (beheerder v.h. reservaat ).

 

Gegevens

Datum:
06/04/2019
Tijd:
09:30 - 12:30
Evenement Categorie:

Organisator

Natuurpunt Westkust

Locatie

Ijzermonding
Halvemaanstraat
Nieuwpoort,
+ Google Maps
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com