Cursus natuurgids 2019-2020

LEER BIJ, BELEEF DE NATUUR EN INSPIREER


De natuur zit vol verhalen, klaar om verteld te worden. Ben je benieuwd naar wat er allemaal leeft bij jou in de buurt? En wil je ook anderen warm maken voor de natuur? Dan heb je alles in huis om een geweldige natuurgids te worden. In de cursus Natuurgids werk je rond een brede waaier aan thema’s. Je ontdekt hoe dieren, planten en landschappen samenleven en je krijgt een stevige basis rond ecologie en natuurbeheer. Tijdens de methodieklessen leer je hoe je een boeiende wandeling uitstippelt en groepen gidst. Daarnaast ga je regelmatig op excursie met ervaren gidsen en bezoek je natuurgebieden in de buurt.
De cursus bestaat uit 30 activiteiten, waarvan ongeveer de helft natuurexcursies zijn. De activiteiten worden gespreid over een jaar zodat je de natuur in ieder seizoen leert kennen. Na je eindopdracht ontvang je het getuigschrift van Natuurgids. Met dit getuigschrift kan je later een gidsenbadge van Natuurpunt CVN behalen, na het aantonen van praktijkervaring en gespecialiseerde didactische of inhoudelijke bijscholing. De cursus Natuurgids is intensief en vereist een zeker niveau van engagement, maar je wordt beloond met een verrijkende nieuwe hobby en kennis voor het leven.

PRAKTISCH


De theorielessen vinden plaats op maandagavond van 19u00 tot 22u00. De excursies meestal op zaterdagvoormiddag van 9u00 tot 12u00. Tijdens de schoolvakanties zijn er geen lessen. De eerste bijeenkomst is op 4 november 2019 en de afronding is op 21 november 2020.


Het inschrijfgeld bedraagt € 240. Ben je lid van Natuurpunt? Dan krijg je korting en betaal je € 216. Als je bij aanvang van de cursus 25 jaar of jonger bent, betaal je slechts € 180. Inschrijven via de website: www.natuurpunt.be/natuurgids.

Deze cursus is een samenwerking tussen Duinpanne, De Panne , Natuurpunt Studie en afdeling Westkust en Natuurwerkgroep De Kerkuil.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com